Medisch dossier
Inzage in uw dossier
Iedere cliënt heeft het recht zijn medisch dossier in te zien. Dit geldt voor de eigen gegevens, niet voor eventuele informatie over derden of voor informatie die de privacy van anderen schendt.
Wilt u uw dossier inzien, dan kunt u een afspraak maken op het spreekuur. De huisartsen kunnen dan direct toelichting geven en vragen beantwoorden.
Online uw medische gegevens thuis bekijken
Bent u bij de huisarts geweest? Uw huisarts zet uw medische gegevens in zijn/haar computer in uw medische dossier. Bijvoorbeeld:
– het advies van de huisarts
– de uitslagen van onderzoek
– de lijst met uw medicijnen
U kunt uw medische gegevens daarna online lezen op uw eigen telefoon of computer. Na het inloggen met uw eigen inloggegevens ziet u uw gegevens over uw gezondheid. U heeft dan meer informatie om samen met ons te praten over uw gezondheid en om een keuze te maken over uw behandeling.
Wilt u de gegevens over uw gezondheid bekijken op internet? U kunt een account aanmaken en inloggen op het patientenportaal. Na controle van uw aanvraag door onze praktijk ontvangt u een bericht. Dit kan enkele werkdagen duren.
Heeft u hulp nodig bij het aanmelden? Neem dan contact met ons op.
Zorg4Heuvelrug app
Als u eenmaal aangemeld bent (en geaccepteerd) dan is het ook mogelijk met een app uw gegevens in te zien. Dit is de Zorg4Heuvelrug app. Zo kunt u nog makkelijker via uw smartphone of tablet met ons communiceren. Download de app in de App Store (iOS) of Google Play.
Wat kunt u met de Zorg4Heuvelrug app?
U heeft toegang tot de volgende functies:
– online afspraken maken
– uw medicatie overzicht inzien
– herhaalrecepten bestellen
– vragen stellen door middel van eConsult
– contactgegevens van uw praktijk inzien.
Heeft u vragen over de Zorg4Heuvelrug app?
De helpdesk is bereikbaar via info@zorg4heuvelrug.nl.
U kunt ook de vaak gestelde vragen (FAQ’s) raadplegen op www.zorg4heuvelrug.nl
Kopie medisch dossier
Als u een kopie van uw medisch dossier wilt, kunt u bij de assistente een verzoek indienen. Als u de kopieën ophaalt, moet u zich legitimeren met een geldig identiteitsbewijs: een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs.
Na overlijden
Een cliënt mag alleen zijn eigen dossier bekijken, nabestaanden hebben geen recht om het dossier van een overledene in te zien. Toch kunnen nabestaanden met vragen blijven zitten en graag een en ander willen uitzoeken. Dan kunt u contact opnemen met de huisarts om de vragen te bespreken. Vaak levert een toelichting op de overwegingen meer op dan inzage in het dossier.
Meer informatie:
1. Uitleg online inzage medisch dossier
2. Informatie van de Patiëntenfederatie
2. KNMG Inzage medisch dossier
Elektronisch medische gegevens delen
De huisartsenpraktijk en de apotheek houden ieder een eigen dossier bij. Hierin staat informatie die belangrijk is voor de behandeling. De huisarts legt vast wat de klachten zijn en welke behandelingen u krijgt. De apotheek registreert welke medicijnen u krijgt en voor welke medicijnen u allergisch bent. Deze gegevens kunnen worden uitgewisseld met het LSP (Landelijk Schakelpunt).
Voor een heldere uitleg over het LSP staat een video op www.volgjezorg.nl.
Wilt u dat zorgverleners uw medische gegevens elektronisch kunnen delen? Dan kunt u hiervoor mondeling toestemming geven als de huisarts of apotheker daarom vraagt. Daarnaast kunt u het toestemmingsformulier downloaden, printen, invullen en inleveren bij de zorgverlener.
Ook kunt u toestemming online regelen op www.ikgeeftoestemming.nl. Het kan zijn dat meerdere zorgaanbieders gegevens hebben die ze willen delen. Geef dan bij elke zorgaanbieder toestemming. U kunt de toestemming gemakkelijk weer intrekken.